Benvinguts!


Aquest és un bloc per compartir
llibres i obres literàries útils en les assignatures de Ciències Socials, mitjançant ressenyes, comentaris, observacions, material per treballar amb aquestes obres... Aquest lloc vol tindre un caràcter participatiu, així que si tens cap proposta, comentari, obra que vullgues comentar, etc., escriu a o deixa els teus comentaris en el bloc. Benvingut!
________________________


La Flecha Negra


The Black Arrow: A tale of two roses (1888)
Stevenson, Robert Louis
Editorial Planeta. Biblioteca Mundial de Grandes Aventuras, 1987  

Tal volta, l’ autor d’ aquest llibre, Robert Louis Stenvenson, siga més conegut per altres obres com La isla del tesoro o El extraño caso del Dr Jekyll y Mr Hyde , però aquesta novel·la la Flecha Negra, va ser l’ única vegada  en la que aquest autor va atrevir-se a escriure sobre l’ època medieval amb un magnífic resultat.
La Flecha Negra es desenvolupa durant la Guerra de les dos Roses (1455-1485) que va dividir l’ Anglaterra medieval en dos bàndols: el de la Casa dels York (identificats amb una rosa blanca) o el de la Casa dels Lancaster (identificats amb una rosa roja).
El protagonista és Dick Sheldon criat d’ un xicotet senyor feudal caracteritzat per l’ avarícia i la crueltat i aspirant a cavaller, que es vorà envoltat en un seguit d’ intrigues i lluites feudals, després d’ haver perdut al seu pare en estranyes circumstàncies.
Aquesta és la típica novel·la d’ època medieval on es barreja tant l’ aventura èpica com el romanticisme i com última nota curiosa, destacar que abans de publicar-se en llibre ( al 1883) aquesta novel·la va ser publicada per capítols com un serial a una revista de l’ època, al igual que Sin noticias de Gurb llibre del qual també hem parlat a aquest bloc.



Abel Blasco

Comentaris