Benvinguts!


Aquest és un bloc per compartir
llibres i obres literàries útils en les assignatures de Ciències Socials, mitjançant ressenyes, comentaris, observacions, material per treballar amb aquestes obres... Aquest lloc vol tindre un caràcter participatiu, així que si tens cap proposta, comentari, obra que vullgues comentar, etc., escriu a o deixa els teus comentaris en el bloc. Benvingut!
________________________


Romeu i Julieta


Autor: William Shakespeare
Títol original: The Most Excellent and Lamentable Tragedie of Romeo and Juliet (1597)

Aquesta vegada cal parlar d’ un clàssic de la literatura universal, Romeu i Julieta.
 
Tal volta siga la història d’ amor més coneguda i més vegades representada al cine i al teatre arreu del món. Protagonitzada per dos joves enamorats, aquests voran condicionat el seu amor per l' enemistat que tenen les seues famílies. Durant els no més de cinc dies que en els que transcorre la història, els dos enamorats intenten desesperadament i amb la complicitat d’ alguns personatges trobar moments per estar junts. Amb una redacció àgil i amb tocs d’ humor, Romeu i Julieta faran l’ impossible per viure el seu amor entre mig de l’ odi que es professen les seues dos famílies: Els Capuleto i els Montesco. 

Amb un final més que tràgic, Romeu i Julieta és una de les obres més destacades de William Shakespeare, que també ens ha deixat obres interessants com Hamlet o Macbeth.

Molts són els aspectes que apareixen a l’ obra i que ens exemplifiquen com va ser el segle XVI, marcat  pel Renaixement: 

La ciutat de Verona, exemple destacable de les florents ciutats del Renaixement italià;  les dos famílies burgeses enfrontades per la lluita dels seus interessos; i per últim,  l’ exaltació de l’ amor, la búsqueda de la felicitat i la bellesa a través del model del Carpe Diem, ideal fonamental de l’ home del Renaixement que s’ ha convertit en el centre del món.


Comentaris

  1. julio: aquest llibre m'agradat perque et conta la historia amb tristesa allegria y amb una mica d'humor

    ResponElimina
  2. Com no m'agrada res l'historia, no triaría aquest llibre per a llegir, sap que no entraria en la novel·la i no m'anteraria de res. Isa

    ResponElimina
  3. Les novel·les d'amor també m'agraden, així que aquesta historia d'amor tan famosa la triaria per a llegir a classe.Isa

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

No dubteu en opinar i comentar! Els comentaris són moderats, no per censura, sinó per evitar qüestions fora de lloc o inapropiades. Qualsevol comentari relacionat amb la temàtica del bloc i escrit amb respecte serà publicat.