Benvinguts!


Aquest és un bloc per compartir
llibres i obres literàries útils en les assignatures de Ciències Socials, mitjançant ressenyes, comentaris, observacions, material per treballar amb aquestes obres... Aquest lloc vol tindre un caràcter participatiu, així que si tens cap proposta, comentari, obra que vullgues comentar, etc., escriu a o deixa els teus comentaris en el bloc. Benvingut!
________________________


Cruzada en "jeans"


Crusade in Jeans
Beckman, Thea
Edició: SM Colección Gran Angular, 1983

Novel·la d’ aventures ambientada en l’ Edat Mitjana en el període de les croades i, més concretament, en la Croada dels Infants, tal volta la menys croada de totes, al no tenir l’ aprovació papal, però també la que més fervor religiós va despertar en aquells que participaren, al voltant de 7000 xiquets.
L’ autora, nascuda a Rotterdam, és Thea Beckman, aquesta especialista en psicologia ha escrit 10 novel·les històriques amb una clara intenció: animar a la lectura a tots els joves.
A Cruzada en Jeans, Rudolf Hefting, un jove d’ uns 15 anys viatja amb una màquina del temps a 1212 i es perd a la ciutat alemanya de Colònia. Acabarà unint-se a tots aquells joves i infants que formen un exèrcit de croats per reconquerir Terra Santa. El protagonista viurà una aventura en plena època medieval, on ajudarà als infants croats en molts problemes que tindran que afrontar per a arribar a Gènova i embarcar-se cap a Jerusalem.
Cruzada en jeans és una novel·la històrica d’ aventures que intenta fugir dels prínceps i princeses i que ens vol mostrar la vertadera realitat de la societat medieval a través dels participants en la Croada dels Infants. Basada en un fet que va ocórrer en realitat, qui s’ acoste a la seua lectura descobrirà valors fonamentals de l’ Edat Mitjana com la lleialtat, la justícia o la religiositat.
L’ any 2006, es va fer una pel·lícula basada en aquesta novel·la anomenada Cruzadas: Atrapado en el pasado. El llibre és molt més complet, però la pel·lícula també ens relata molt bé la vida a l’ època medieval.


Comentaris