Benvinguts!


Aquest és un bloc per compartir
llibres i obres literàries útils en les assignatures de Ciències Socials, mitjançant ressenyes, comentaris, observacions, material per treballar amb aquestes obres... Aquest lloc vol tindre un caràcter participatiu, així que si tens cap proposta, comentari, obra que vullgues comentar, etc., escriu a o deixa els teus comentaris en el bloc. Benvingut!
________________________


Climate Changed

Autor: Squarzoni, Philippe
Edició: Abrams ComicArts (New York)
Pàgines: 473 + índex
Edició: 2014

Aquest llibre és una reflexió profunda sobre el canvi climàtic, sobre les seues causes i evidències, però i sobretot, una reflexió sobre les seues conseqüències -algunes d'elles inevitables i ja evidents, i sobre la responsabilitat que cada un de nosaltres tenim. 
L'autor ens conta, en paral.lel, el seu procés de creació i l'evolució dels seus plantejaments, accions i contradiccions en tant que persona afectada i a l'hora culpable d'un procés de destrucció lent però innexorable. No és sols una cerca de culpables, sinó de responsabilitats compartides i que moltes voltes no volem acceptar com a nostres. 
De cara l'alumnat és una molt bona obra per reflexionar sobre les causes i què és aixó del canvi climàtic. Estan molt ben exposades i resulten fàcils d'entendre -potser més que a molts llibres de text tradicionals, ja que com l'autor també les desconeixia les exposa de forma molt assequible, sense perjudici de la seua exactitud, de forma que no sols realitza un llistat, sinó una anàlisi en profunditat de com s'originen i les seues interrelacions. I el mateix es pot dir de l'estudi que fa sobre les seues conseqüències, molt complet i polièdric. Açò completa de forma meravellosa allò que els alumnes puguen aprendre a, per exemple, assignatures com Geografia.
Més enllà de les qüestions més científiques, el llibre convida a profundes reflexions sobre el nostre paper i actituds davant aquest problema que de no tractar de forma adequada pot esdevindre en la propera gran extinció en massa. En aquest sentit pot ser sense dubte de molta utilitat en aquelles assignatures on s'haja de reflexionar sobre el medi ambient i el paper de cada un de nosaltres davant aquestes problemàtiques.
Un llibre sense dubte molt interessant. Més enllà de la seua utilitat educativa, la seua lectura resulta molt enriquidora i entretinguda. Una vegada entres en ell, no el pots deixar. I per moments és terrible. Ens enfronta als nostres comportaments, al nostre egoisme. D'alguna manera tots tenim la nostra part de culpabilitat. I això no és fàcil de digerir!!

Comentaris