Benvinguts!


Aquest és un bloc per compartir
llibres i obres literàries útils en les assignatures de Ciències Socials, mitjançant ressenyes, comentaris, observacions, material per treballar amb aquestes obres... Aquest lloc vol tindre un caràcter participatiu, així que si tens cap proposta, comentari, obra que vullgues comentar, etc., escriu a o deixa els teus comentaris en el bloc. Benvingut!
________________________


Finis Mundi


Finis Mundi
Gallego, Laura
Editorial SM, 1999

Aquesta novel·la, relata la història d’ un monjo de l’ ordre de Cluny (Míchel) que l’ any 997 d. C.  es veu afectat per les segones invasions. Els hongaresos han acabat cremant el seu monestir i ell acaba fugint, però emportant-se també uns pergamins de Bernat de Turíngia on es revela que a l’ any 1000 arribarà la fi del món. Per evitar-ho Míchel deurà reunir tres eixos: el del Passat, el del Present i el del Futur.
A partir d’ aquesta trama intrigant, l’ autora del llibre, la valenciana Laura Gallego, ens farà un relat d’ aventures ambientat en la part més obscura de l’ època medieval, aquella que temia l’ arribada de la fi del món en l’ any 1000 i que va viure les penúries i les guerres amb especial crueltat.
Així també, la descripció de paisatges medievals que van des de la Península Ibèrica fins a les Illes Britàniques és també molt completa i ens pot ajudar a conèixer molt millor aquesta època històrica a partir d’ una novel·la d’ aventures.
Laura Gallego García, va nàixer a Quart de Poblet (València) en 1977, escriptora des dels 22 anys és una de les autores de novel·la juvenil més seguides d’ Espanya, Finis Mundi va ser el seu primer llibre i va ser guanyador del premi Barco de Vapor al 1998.



Abel Blasco

Comentaris